Wijntafel zomer in Bokkeslot
Share
Wat een magisch weekend! 🌳🐐 Onder een prachtige eikenboom, met het gezelschap van de boerderijdieren op de achtergrond, schoven we samen aan tafel in het veld van de boerderij. Twee avonden lang werd er gelachen, geproost en genoten in het beste gezelschap.
👨🍳 Tom verraste ons met een verfijnd menu vol smaak:
- Geitenkaasje op brood met nootjes
- Luchtige pinsa met tomatensaus & olijfjes
- Coeur de boeuf van de boerderij met burrata & pesto
- Kabeljauwpapillot met gestoofde groentjes
- Rundsbrochette gebakken op de bölpan met krieltjes en groenten
- Gebakken aardbeien in Grand Marnier met hoeve-ijs
🍷 Bram begeleidde elke hap met zorgvuldig gekozen wijnen – een echte reis door verschillende landen en stijlen:
- 2 frisse rosés: Rioja Alta (Grenache & Tempranillo Blanco) & Côté Aix-en-Provence (Grenache & Syrah)
- 2 elegante witten: Zuid-Afrikaanse Westkaap (Sauvignon Blanc) & Grüner Veltliner uit Kremstal (Oostenrijk)
- 3 karaktervolle rood: Argentijnse Malbec, Pinot Noir uit Bourgogne (Epineuil) & een Italiaanse Barolo
- Als zoete afsluiter: een dessertwijn uit Banyuls
De reacties waren hartverwarmend: blije gezichten, nieuwe ontmoetingen en zelfs een paar flessen die mee naar huis gingen om na te genieten.
Enkele gasten bleven slapen in een caravannetje van zero voltage. Na een hele fijne nacht op een zalig bed, schotelde Tom nog een lekker ontbijtbuffet voor!
🙏 Een welgemeende dankjewel aan alle aanwezigen om er zo’n bijzonder moment van te maken. Dit smaakt absoluut naar meer… tot aan de volgende wijntafel.

